Oferte Cazare - City Break Cairo, Guvernoratul Cairo, Egipt 🌆 2024

Cazare - City Break Cairo 2024

    Cairo este un oraș istoric, fiind una dintre cele mai populare destinații de vacanță din Egipt. Cei mai mulți turiști aleg să călătorească în Cairo pentru a vizita Muzeul Egiptean și pentru a întreprinde excursii către Piramidele din Giza. Pe lângă acestea, orașul oferă însă nenumărate alte atracții. Turiștii nu trebuie să se limiteze doar la activitățile ce se pot desfășura pe teritoriul orașului, ci pot vizita cu ușurință și platoul din Giza, unde sunt situate cele mai interesante atracții ale lumii antice. Cairo este capitala Egiptului, orașul fiind locuit de către 9 milioane de persoane, alte 10 milioane de persoane locuind în apropierea orașului. La doar 5 kilometri distanță de orașul Cairo este situat orașul Giza, astfel încât o să vă fie deosebit de ușor să le vizitați pe ambele. Orașul Cairo este supranumit orașul celor 1000 de minarete, predominante fiind construcțiile orientale. 

Citeste mai mult

City Break Cairo 2024 face parte din regiunea Guvernoratul Cairo din Egipt.

In Cairo sunt 130 hoteluri, din care 46 de hoteluri de 5 stele, 17 hoteluri de 4 stele, 30 de hoteluri de 3 stele, 17 hoteluri de 2 stele, 20 hoteluri de o stea.

Filtre City Break Cairo 2024

Filtreaza hotelurile din Cairo pe baza numarului de stele:

Filtreaza hotelurile din Cairo pe baza tipului de masa:

Preturi pentru 2 adulti la
Al Masa Hotel incepand cu 544.00 €
Plecare 13 Noiembrie 2024, 7 nopti, Fara Masa
Preturi pentru 2 adulti la
Concorde El Salam Cairo Hotel & Casino incepand cu 735.00 €
Plecare 8 Iunie 2024, 7 nopti, Fara Masa
Preturi pentru 2 adulti la
Four Seasons Hotel Cairo At Nile Plaza incepand cu 2,617.00 €
Plecare 18 Iunie 2024, 7 nopti, Fara Masa
Preturi pentru 2 adulti la
Grand Nile Tower Hotel incepand cu 1,091.00 €
Plecare 2 Iunie 2024, 7 nopti, Fara Masa
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Conrad Cairo incepand cu 1,354.00 €
Plecare 10 Iunie 2024, 7 nopti, Fara Masa
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Dusit Thani Lakeview incepand cu 1,592.00 €
Plecare 17 Iunie 2024, 7 nopti, Fara Masa
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Four Seasons At Nile Plaza incepand cu 2,883.00 €
Plecare 16 Iunie 2024, 7 nopti, Fara Masa
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Four Seasons Cairo At The First Residence incepand cu 2,189.00 €
Plecare 4 Iunie 2024, 7 nopti, Fara Masa
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Helnan Dream Land incepand cu 873.00 €
Plecare 15 Iunie 2024, 7 nopti, Fara Masa

Preturile prezente pe aceasta pagina, referitoare la hotelurile din Cairo, sunt orientative, calculate pentru 2 persoane, pe baza prețurilor aplicate în ultimele 60 de zile. Pretul corect din acest moment este afisat in pagina de rezervare si este calculat in functie de ofertele si disponibilitatea curenta.

Sejur în Cairo: descoperiți cele mai interesante atracții ale orașului

    Orașul este locuit în proporție de 90 % de către musulmani, restul de 10% din locuitori fiind ortodocși copți. Orașul Cairo se bucură de un climat cald de deșert, ceea ce înseamnă că precipitațiile sunt destul de reduse și sunt cel mai des întâlnite în lunile de iarnă. În timpul verii, temperatura se situează în jurul valorii de 35º C, iar umiditatea este ridicată, dat fiind amplasarea orașului în apropiere de Marea Mediterană. În cazul în care plănuiți să vizitați Cairo iarna trebuie să știți că temperatura medie este în jur de 20º C. 

       Foarte mulți turiști consideră că Marile Piramide din Giza reprezintă cea mai mare atracție a statului egiptean. Marea Piramidă din Giza este cea mai veche construcție dintre cele șapte minuni ale lumii antice, fiind construită în anul 2550 î.Hr.  Aceasta a rămas intactă în ciuda trecerii atâtor mii de ani. Nu o să va ia mai mult de două ore pentru a vizita platoul din Giza și să faceți câteva fotografii care să vă aducă aminte cu drag de vacanța în Egipt.  De asemenea, puteți opta și pentru plimbări cu cămila.

poza Sejur în Cairo: descoperiți cele mai interesante atracții ale orașului

            După ce veți fi vizitat platoul din Giza cu siguranță veți fi curioși să aflați tot mai multe despre istoria antică a Egiptului. În acest caz, o vizită la Muzeul Egiptean este cea mai inspirată alegere. Muzeul este situat în Piața Tahir și este atât de extins încât este adesea imposibil să-l vizitați în întregime într-o singură sesiune. Cel mai indicat este să apelați la un ghid care vă va face să înțelegeți în profunzime istoria artefactelor expuse aici. Muzeul Egiptean din Cairo este situat la circa 30 de minute de mers cu mașina de Marile Piramide din Giza, astfel că cele două atracții turistice  vor putea fi vizitate cu ușurință în aceeași zi.

        Nu se poate să ratați centrul istoric al orașului Cairo, deoarece aici sunt situate numeroase moscheii, medrese (școli sau instituții de învățământ superior ce s-au dezvoltat sub conducerea unei moschei), fortificații și morminte cu sute de ani de istorie. Datorită bogăției istoriei sale, în anul 1979, centrul istoric al orașului Cairo a fost inclus pe lista Patrimoniului Cultural Mondial. Această zonă a orașului Cairo are foarte multe de oferit turiștilor, încât sunt necesare zile întregi în care să hoinăriți pe străduțele sale înguste încât să-i puteți descoperi întregul farmec. 

      Pe dealurile Mokattam din Cairo este dispusă Cetatea lui Saladin, care timp de aproape 700 de ani a fost sediu guvernului. Datorită poziției sale, cetatea poate fi admirată din orice colț al orașului Cairo. Aici veți putea admira și Moscheea lui Muhammad Ali. Moscheea a fost ridicată în memoria lui Tusan Pașa, fiul cel mare al Muhammad Ali, și a fost finalizată în anul 1857. Arhitectura moscheii se asemănă extrem de mult cu cea a Moscheii Albastre din Istanbul. Moscheea este cunoscută și sub numele de Moscheea de Alabastru, deoarece interiorul său și curtea sunt acoperite cu acest material. Turnul cu ceas din curtea moscheii a fost dăruit Egiptului de către regele Louis Philippe, monarhul francez primind la schimb obeliscul ce era amplasat la intrarea în Templul Luxor.

poza Sejur în Cairo: descoperiți cele mai interesante atracții ale orașului

         Strada Al-Muizz Li-Din Allah Al-Fatima sau după denumirea sa scurtă al-Muizz este una dintre cele mai vechi străzi de pe cuprinsul orașului Cairo, iar de-a lungul său veți descoperi o serie de atracții turistice dintre cele mai interesante, precum moschei, mederese, magazine, piețe și hammamuri. Strada are o lungime de circa un kilometru, este foarte aglomerată și zgomotoasă, astfel încât o să trebuiască să vă înarmați cu răbdare înainte de a o lua la pas. Turiștii care iubesc să facă shopping pot lua cu asalt Piața Tent Markes, unde vor descoperi magazine care comercializează felurite textile, lenjerii de pat, pături și alte asemenea obiecte. Pentru ca experiența să fie completă, puteți profita de ocazie pentru a gusta din mâncarea stradală de aici. Un alt loc în care puteți face cumpărături este Khan El - Khalili. Aici veți descoperi numeroase tarabe cu suveniruri, însă nu vă entuziasmați, cele mai multe provin din China. Cu toate acestea, piața merită a fi vizitată.

poza Sejur în Cairo: descoperiți cele mai interesante atracții ale orașului

         Pentru a vă bucura de priveliști de ansamblu asupra centrului istoric al orașului Cairo și a străzii al-Muizz, trebuie doar să urcați în minaretul din Bab Zuweila, situat pe poarta sudică din zidurile de apărare ale orașului, care datează din secolul al XI-lea. Pentru a ajunge pe terasa minaretului o să trebuiască să urcați pe o scară spiralată, prost luminată, încât o să fie necesar să aveți la dumneavoastră o lanternă sau vă puteți folosi de lanterna telefonului mobil. Dacă suferiți de claustrofobie este mai bine să evitați acest loc. Vederi senzaționale asupra orașului Cairo veți putea admira și dacă urcați în Turnul Cairo, situat pe Insula Gezira. În zilele senine veți putea admira inclusiv Piramidele din Giza

        Printre cele mai populare obiective turistice ale orașului Cairo se situează și Moscheea Madrassa a Sultanului Hassan și Moscheea Al Rifa´iMoscheea Madrassa a Sultanului Hassan a fost construită între anii 1356-1363, în perioada mamelucă. Moscheea Al Rifa´i este ceva mai nouă și a fost ridicată între anii 1869-1912.

poza Sejur în Cairo: descoperiți cele mai interesante atracții ale orașului

        Dacă după vizitarea atâtor atracții turistice, veți dori să vă trageți un pic sufletul, atunci vă recomandăm să vizitați parcul Al- Azhar, situat în centrul orașului Cairo. Locul este liniștit și potrivit pentru plimbări relaxante, departe de aglomerația din oraș. De asemenea, puteți include în programul vacanței dumneavoastră și o plimbare pe Podul Qasr El Nil. Podul traversează Nilul și asigură legătura între Piața Tahrir și Insula Gezira. După cum am menționat la începutul articolului nostru, în orașul Cairo, pe lângă musulmani, viețuiesc și ortodocși copți. Dat fiind acest aspect, pe cuprinsul orașului există și lăcașuri de cult dedicate acestei minorități religioase, cum ar fi Biserica Ortodoxă Coptă a Sfintei Fecioare Maria. Aceasta este una dintre cele mai vechi biserici din Egipt. Un alt lăcaș de cult ortodox pe care îl puteți vizita este reprezentat de Biserica Sf. Serghie și Bacus. Se crede că acesta este locul în care s-a adăpostit Familia Sfântă la finalul călătoriei sale în Egipt. În timpul sejurului în Cairo veți putea vizita și Mănăstirea Sfântul Simon, cunoscută și ca Biserica rupestră. Aceasta este cea mai mare biserică din Orientul Mijlociu, putând găzdui până la 20.000 persoane. 

poza Sejur în Cairo: descoperiți cele mai interesante atracții ale orașului

        Încheiem lista atracțiilor din Cairo cu o locație ceva mai deosebită, anume Orașul Gunoiului, cel mai sărac loc de pe cuprinsul capitalei Egiptului.  Această zonă a primit această denumire, deoarece aici trăiesc cei mai mulți căutători în deșeuri din Cairo, numiți zabballeen. Majoritatea gunoierilor de aici sunt creștini copți. Orașul este deosebit de aglomerat, sute de camioane cu deșeuri sosind aici zilnic. Locuitorii orașului sortează metalul, cauciucul, hârtia și plasticul, le ambalează, pentru a fi apoi trimise în China, unde sunt reciclate. 


        

 

    

Cele mai frumoase parcuri din Cairo

Orașul Cairo nu se bucură doar de numeroase muzee, moschei și edificii istorice, ci se bucură și de câteva parcuri și grădini publice, unde turiștii se pot bucura de plimbări și de clipe de relaxare. Nu este nevoie de o ocazie specială pentru a vizita Parcul Al-Azhar. Parcul este amplasat în apropierea celor mai importante atracții ale orașului Cairo, precum Cetatea Salah  al-Din și Moscheea Sultan Hassan. Este unul dintre cele mai frumoase și mai bine întreținute parcuri de pe cuprinsul Egiptului.

Citeste mai mult.

Cele mai interesante atracții turistice ale orașului Cairo

Cairo, capitala Egiptului, este cel mai întins și cel mai populat oraș al statului. Așa cum este și firesc, orașul Cairo include și numeroase atracții turistice, care vor fi o adevărată încântare pentru turiștii de toate vârstele. Indiferent că vă petreceți sejurul alături de grupul de prieteni, în cuplu sau alături de familie veți avea ce vizita, doar să aveți timp suficient la dispoziție.

Citeste mai mult.