Oferte Cazare - City Break Guvernoratul Luxor, Egipt 🌆 2022

Cazare - City Break Guvernoratul Luxor 2022

Luxor este un ora ș situat pe malul Nilului, care în prezent numără circa 150.000 locuitori. În araba modernă, Luxor s-ar traduce ca Palat sau Fort . În limba străvechilor egipteni orașul era numit Wasen sau Nuwe și se întindea pe ambele maluri ale Nilului. În antichitate, pe locul Tebei era dispusă capitala faraonilor. În zona în care astăzi regăsim orașele Luxor și Karnak, în trecut se afla Teba de Est, iar pe malul stâng al Nilului se întindea Teba de Vest. Vizavi de orașul Luxor, pe malul vestic al fluviului Nil era situată Valea Regilor. Începând cu dinastia a XI-a și mergând până la dinastia a XVIII-a, Teba a fost reședința faraonilor și cel mai important oraș al Egiptului. Era atât de faimos încât în Grecia era supranumit Diospolis (Orașul Divin). În Vechiul Testament, Teba este numit orașul lui Amon, zeul soarelui. Templul acestuia din Karnak poate fi admirat și astăzi. Cea mai impresionantă parte a acestuia este Marea Sală Hipostilă, care este străjuită de douăsprezece coloane, ce măsoară 25 de metri în înălțime.

Citeste mai mult

Regiunea City Break Guvernoratul Luxor 2022 face parte din Egipt.

In regiunea Guvernoratul Luxor sunt 45 hoteluri, din care 17 hoteluri de 5 stele, 2 hoteluri de 4 stele, 11 hoteluri de 3 stele, 14 hoteluri de 2 stele, un hotel de o stea.

Filtre City Break Guvernoratul Luxor 2022

Filtreaza hotelurile din Guvernoratul Luxor pe baza numarului de stele:

In Luxor sunt un hotel, din car.

Preturile prezente pe aceasta pagina, referitoare la hotelurile din Guvernoratul Luxor, sunt orientative, calculate pentru 2 persoane, pe baza prețurilor aplicate în ultimele 60 de zile. Pretul corect din acest moment este afisat in pagina de rezervare si este calculat in functie de ofertele si disponibilitatea curenta.

Sejur în Luxor - Descoperiți farmecul Egiptului antic

    Orașul Teba a devenit capitala Egiptului antic între anii 2230-2035, în vremea dinastiilor a IX-a și a X-a. Cu acest prilej în oraș au fost construite numeroase temple și morminte impunătoare, în această perioadă fiind construită și aleea sfincșilor. Templul situat pe cheiul Nilului, datează din perioada faraonilor Amenhotep al III-lea și Ramses al II-lea, fiind construit în cinstea zeilor Amon, Mut și Khons. Principala atracție din zonă rămâne însă Muzeul Luxor, aici fiind adunate cele mai importante descoperiri efectuate în capitala faraonilor. În cadrul muzeului, turiștii pot admira și o serie de obiecte descoperite în mormântului lui Tutankamon. După o perioadă înfloritoare, în anul 332 î. Hr, odată cu prăbușirea dinastiei a XXXI-a, orașul Teba avea să decadă. Spre sfârșitul secolului I î. Hr. acesta a fost distrus de către romani.

   Orașul modern Luxor este o importantă piață de desfacere, unde agricultorii din zonă își pot vinde produsele. Cu toate acestea, veniturile rezultate din culturile de cereale, trestie de zahăr și curmale nu se compară cu enormele venituri obținute din turism. Turismul este cea mai dezvoltată ramură a economiei, mii turiștii dorind să admire artefacte antice ale orașului. Venituri însemnate rezultă și din cultivarea bumbacului, din creșterea animalelor și din pescuit. În ultimele decade ale secolului al XX-lea, Luxor s-a dezvoltat extrem de mult în ceea ce privește facilitățile turistice, în prezent turiștii vor putea alege dintre unități de cazare diverse. În rândul hotelurilor recomandate de către noi se numără și: Hotel Achti Resort, Sonesta St George Hotel Luxor, Hotel Pavillon Winter Luxor, Hotel Sheraton Luxor Resort, Pyramisa Isis Hotel Resort, Hotel Eatabe Luxor, Hotel Pavillion Winter Palace și altele.

poza Sejur în Luxor - Descoperiți farmecul Egiptului antic

    Pe cuprinsul orașului există un număr mare de biserici, deoarece populația creștină este destul de numeroasă. De asemenea, turiștii vor avea ocazia să admire moschei dintre cele mai spectaculoase. Orașul este deservit de un aeroport, de o cale ferată, care asigură legătura între Cairo și Aswan, și de un port.  Orașul Luxor se bucură de un climat tropical deșertic, în luna ianuarie temperatura medie fiind de circa 14 grade Celsius, în iulie ajungând până la 32 grade Celsius. Zona este străbătură de vânturi deșertice, iar ocazional aici au loc și furtuni de nisip.

   Cea mai importantă atracție turistică a orașului este templul din Luxor, edificiu clădit în mare parte în timpul dinastiei faraonului Amenophis III. Templul era dedicat zeului Amun. Aici a fost descoperit obeliscul care în prezent stă în centrul Pieței Concorde din Paris. Obeliscul datează din vremea faraonului Ramses al III-lea, din secolul al XIII-lea î. Hr.  Mutarea acestuia la Paris a avut loc în anul 1830, când vice-regele Egiptului, Mehmet Ali, mulțumit de buna colaborare cu ofițerii și inginerii francezi, a dorit să ofere Franței cele două obeliscuri din  Alexandria. Jean-Francois Champollion, cel care a descifrat pentru prima dată hieroglifele egiptenilor, și-a dat seama că obeliscul din Luxor are o valoare arheologică mai mare și l-a convins pe Mehmet Ali să-l ofere Franței. Turiștii vor fi cu siguranță impresionanți de monumentala statuie a lui Ramses al II-lea, iar în imediata apropierea a acesteia vor putea vizita Moscheea Albă, unde sunt depuse rămășițele lui Abu I-Haggag. Unul dintre obiectivele turistice ce nu pot fi ratat este Muzeul din Luxor.

poza Sejur în Luxor - Descoperiți farmecul Egiptului antic

   În anul 1979, orașul Luxor, siturile tebane Karnak, Valea Reginelor și Valea Regilor au fost incluse în patrimoniul mondial UNESCO. Săpăturile arheologice au continuat, astfel, prin intermediul acestora în anul 1988, Organizația Antichităților Egiptene a scos la lumină numeroase statui din dinastia a XVIII-a. În secolul al XXI-lea, s-a început un proiect de excavare a zonei dintre Templul din Luxor și Mare Templu al lui Amon din Karnak.

Muzeul Orașului Luxor

An de an, sute de mii de persoane călătoresc în Egipt pentru a vizita Muzeul Luxor, care îi impresionează datorită colecției impresionante de artefacte egiptene. Muzeul funcționează într-o clădire vastă, care datează din anul 1975 , și a fost organizat într-un mod cât se poate de inedit, cele mai multe statuete și monumente expuse aici fiind înconjurate de foarte mult spațiu liber.

Citeste mai mult.

Top cele mai apreciate hoteluri de pe cuprinsul orașului Luxor

 Luxor este un oraș situat pe malul Nilului, iar turiștii pasionați de istorie vor fi cu adevărat încântați să descopere toate atracțiile antice de aici. În timpul sejurului în Luxor nu doar că veți avea ocazia de a descoperi amănunte inedite și spectaculoase din istoria Egiptului, ci vă veți putea bucura și de numeroase momente de relaxare. În acest sens noi v-am pregătit o listă cu cele mai apreciate hoteluri din oraș, unde dumneavoastră, odată cazați, veți beneficia de numeroase facilități și servicii. 

Citeste mai mult.