În fața țărmului Alexandriei, pe insula Pharos, în antichitate a existat un far care măsura 135 metri înălțime. Dimensiunile sale impresionante au situat farul între cele șapte minuni ale lumii antice, acesta fiind cea mai înaltă clădire a lumii. În partea superioară a turnului era dispusă o statuie de 7 metri, ce îl reprezenta pe Poseidon, zeului mării. O altă atracție a orașului antic Alexandria era reprezentată de Biblioteca din Alexandria, cea mai importantă și dezvoltată bibliotecă a antichității. Biblioteca însuma 900.000 de pergamente, aici studiind importanți filozofi, matematicieni, medici și poeți. Intelectualii care au studiat aici au pus bazele calendarului iulian și a geometriei moderne. Turiștii care plănuiesc un sejur în Alexandria vor putea să viziteze Serapeumul, unde vor putea admira coloana lui Pompei. Interesant de vizitat sunt și mormintele cu etaj din Com es-Sufaga, precum și atracțiile oferite de către orașul modern. Cei care doresc să treacă pragul Muzeului Arheologic din Alexandria vor putea admira monumente egiptene, vase elenistice, monumente dedicate comunității ebraice a orașului, precum și vestigii creștine. Ajunși în Alexandria, turiștii vor putea Souq District, un loc în care vă veți descoperi bunătăți, tradiții și cei mai prietenoși și ospitalieri oamenii din oraș.
Pasionaților de shopping le recomandăm să se plimbe prin piețele din Alexandria, unde vor descoperi cele mai frumoase eșarfe de mătase, care pot fi o suvenir pentru cei dragi. Bazele orașului Alexandria au fost puse de către Alexandru cel Mare în anul 332 î.Hr., începând cu domnia lui Ptolemeu I (322-285 î.Hr.) orașul a fost sediul stăpânirii. Orașul s-a dezvoltat constant și în perioada greco-romană. Astfel, în perioada regilor Ptolemeu II și Ptolemeu III, Alexandria era un important centru comercial și cultural. Declinul orașului a început odată cu cucerirea arabă, locul său fiind luat de cetatea Rosette. Alexandria și-a reluat locul de frunte în perioada domniei sultanului Mehmet-Ali.
În prezent orașul Alexandria este foarte bine dezvoltat, jucând rolul de centru educațional, cultural și economic. Printre cele mai dezvoltate ramuri ale industriei se numără: industria petrochimică, industria cimentului, industria textilă și industria alimentară. Venituri importante rezultă și din turism. Portul orașului și-a pierdut mult din importanță, iar șantierele de aici sunt depășite de industria navală modernă. În ceea ce privește cazarea, turiștii vor putea opta pentru Hotel Aifu Resort, Paradise Inn Le Metropole Hotel și 26th Of July Hotel & Apar.
Alexandria este precum un creuzet, unde vechiul se combină cu modernul, palmierii și clădirile impunătoare nu se supără să împartă același spațiu cu tarabele pe care se vând tot felul de mărfuri și mărunțișuri.
Citeste mai mult.