Oferte Cazare - Litoral Guvernoratul Alexandria, Egipt ☀️ 2024

Cazare - Litoral Guvernoratul Alexandria 2024

   Alexandria este al doilea oraș ca mărime din Egipt, pe primul loc situându-se  Cairo, capitala țării. Orașul este situat la 225 kilometri distanță de capitala țării, întinzându-se pe o distanță de 30 de kilometri de-a lungul țărmului mediteraneean al Egiptului. Populația orașului Alexandria este de circa 3,8 milioane locuitori. Orașul este dispus în zona unui istm stâncos, destul de îngust, dispus între lacul Mariut și Marea Mediterană. Orașul modern a fost ridicat pe bazele orașului antic, iar odată ce planul urbanist al orașului se dezvoltă, se fac și diverse descoperiri arheologice de maximă importanță. Cea mai mare parte a clădirilor ce datau din perioada elenistică au fost distruse odată ce o fâșie a litoralului s-a scufundat.     Aceasta a făcut ca în prezent să nu se mai poată admira cele mai interesante atracții ale Alexandriei, precum:  Farul, Biblioteca și Muzeul din Alexandria .

Citeste mai mult

Regiunea Litoral Guvernoratul Alexandria 2024 face parte din Egipt.

In regiunea Guvernoratul Alexandria sunt 21 hoteluri, din care 4 hoteluri de 5 stele, 11 hoteluri de 4 stele, 6 hoteluri de 3 stele.

Filtre Litoral Guvernoratul Alexandria 2024

Filtreaza hotelurile din Guvernoratul Alexandria pe baza numarului de stele:

In Alexandria sunt 20 hoteluri, din care 3 hoteluri de 5 stele, 11 hoteluri de 4 stele, 6 hoteluri de 3 stele.

Preturile prezente pe aceasta pagina, referitoare la hotelurile din Guvernoratul Alexandria, sunt orientative, calculate pentru 2 persoane, pe baza prețurilor aplicate în ultimele 60 de zile. Pretul corect din acest moment este afisat in pagina de rezervare si este calculat in functie de ofertele si disponibilitatea curenta.

Alexandria - petreceți o vacanță în unul dintre cele mai frumoase orașe ale Egiptului

    În fața țărmului Alexandriei, pe insula Pharos, în antichitate a existat un far care măsura 135 metri înălțime. Dimensiunile sale impresionante au situat farul între cele șapte minuni ale lumii antice, acesta fiind cea mai înaltă clădire a lumii. În partea superioară a turnului era dispusă o statuie de 7 metri, ce îl reprezenta pe Poseidon, zeului mării.  O altă atracție a orașului antic Alexandria era reprezentată de Biblioteca din Alexandria, cea mai importantă și dezvoltată bibliotecă a antichității. Biblioteca însuma 900.000 de pergamente, aici studiind importanți filozofi, matematicieni, medici și poeți.  Intelectualii care au studiat aici au pus bazele calendarului iulian și a geometriei moderne. Turiștii care plănuiesc un sejur în Alexandria vor putea să viziteze Serapeumul, unde vor putea admira coloana lui Pompei. Interesant de vizitat sunt și mormintele cu etaj din Com es-Sufaga, precum și atracțiile oferite de către orașul modern. Cei care doresc să treacă pragul Muzeului Arheologic din Alexandria vor putea admira monumente egiptene, vase elenistice, monumente dedicate comunității ebraice a orașului, precum și vestigii creștine. Ajunși în Alexandria, turiștii vor putea Souq District, un loc în care vă veți descoperi bunătăți, tradiții și cei mai prietenoși și ospitalieri oamenii din oraș.

poza Alexandria - petreceți o vacanță în unul dintre cele mai frumoase orașe ale Egiptului


    Pasionaților de shopping le recomandăm să se plimbe prin piețele din Alexandria, unde vor descoperi cele mai frumoase eșarfe de mătase, care pot fi o suvenir pentru cei dragi. Bazele orașului Alexandria au fost puse de către Alexandru cel Mare în anul 332 î.Hr., începând cu domnia lui Ptolemeu I (322-285 î.Hr.) orașul a fost sediul stăpânirii. Orașul s-a dezvoltat constant și în perioada greco-romană. Astfel, în perioada regilor Ptolemeu II și Ptolemeu III, Alexandria era un important centru comercial și cultural. Declinul orașului a început odată cu cucerirea arabă, locul său fiind luat de cetatea Rosette. Alexandria și-a reluat locul de frunte  în perioada domniei sultanului Mehmet-Ali.

   În prezent orașul Alexandria este foarte bine dezvoltat, jucând rolul de centru educațional, cultural și economic. Printre cele mai dezvoltate ramuri ale industriei se numără: industria petrochimică, industria cimentului, industria textilă și industria alimentară. Venituri importante rezultă și din turism. Portul orașului și-a pierdut mult din importanță, iar șantierele de aici sunt depășite de industria navală modernă. În ceea ce privește cazarea, turiștii vor putea opta pentru Hotel Aifu Resort, Paradise Inn Le Metropole Hotel și 26th Of July Hotel & Apar

poza Alexandria - petreceți o vacanță în unul dintre cele mai frumoase orașe ale Egiptului

Top obiective turistice din Alexandria

  Alexandria este precum un creuzet, unde vechiul se combină cu modernul, palmierii și clădirile impunătoare nu se supără să împartă același spațiu cu tarabele pe care se vând tot felul de mărfuri și mărunțișuri.

Citeste mai mult.