Oferte Cazare - Litoral Dahab, Red Sea Coast, Egipt ☀️ 2023

Cazare - Litoral Dahab 2023

    Dahab este o destinație de vacanță de pe litoralul Mării Roșii, situată la circa 90 de kilometri distanță de stațiunea Sharm El Sheikh. Stațiunea Dahab este mărginită de Munții Sinai, iar peisajele și atmosfera de aici îi impresionează în asemenea măsură pe turiști, încât unii și-au construit case de vacanță în stațiune. În traducere, denumirea "Dahab" înseamnă "aur" și face referire la amplasarea geografică a orașului. Teoria nu este însă acceptată în unanimitate, unii considerând că orașul a fost denumit astfel datorită plajelor sale acoperite cu nisip auriu. În schimb, istoricii sunt de părere că, în trecut, zona era bogată în zăcăminte de aur, fapt ce i-a atras această denumire.

Citeste mai mult

Litoral Dahab 2023 face parte din regiunea Litoral Marea Rosie din Egipt.

In Dahab sunt 25 hoteluri, din care 2 hoteluri de 5 stele, 11 hoteluri de 4 stele, 11 hoteluri de 3 stele, un hotel de 2 stele.

Filtre Litoral Dahab 2023

Filtreaza hotelurile din Dahab pe baza numarului de stele:

Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Le Meridien Dahab Resort incepand cu 530.00 €
Plecare 5 Februarie 2023, 7 nopti, Fara Masa
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Ecotel Dahab Bay View And Spa Resort incepand cu 336.00 €
Plecare 1 Februarie 2023, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Ibis Styles Dahab Lagoon incepand cu 279.00 €
Plecare 13 August 2023, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Jaz Dahabeya incepand cu 551.00 €
Plecare 10 Februarie 2023, 7 nopti, Demipensiune
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Nesima Resort incepand cu 310.00 €
Plecare 17 Martie 2023, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Sol Dahab Red Sea incepand cu 360.00 €
Plecare 2 Februarie 2023, 7 nopti, Mic dejun

Preturile prezente pe aceasta pagina, referitoare la hotelurile din Dahab, sunt orientative, calculate pentru 2 persoane, pe baza prețurilor aplicate în ultimele 60 de zile. Pretul corect din acest moment este afisat in pagina de rezervare si este calculat in functie de ofertele si disponibilitatea curenta.

Dahab - una dintre cele mai plăcute destinații de vacanță de pe Litoralul Mării Roșii

      În trecut, Dahab era o mică așezare de beduini însă s-a dezvoltat vertiginos, ajungând să fie una dintre cele mai bune locații pentru scufundări de pe litoralul Mării Roșii. De altfel, aici este amplasată și Gaura Albastră, a doua gaură subacvatică ca mărime din lume, pe primul loc situându-se Gaura Dragonului, din China. Zona îi atrage precum un magnet pe scafandrii însetați de senzații tari, fiind cunoscută drept cel mai mortal loc în care se pot efectua scufundări.

    Dahab este o destinație de vacanță ce combină atmosfera animată cu liniștea de pe litoral, aici turiștii putându-se detașa de stresul cotidian. Nisipul fin și nuanțele de albastru ale mării nu au cum să nu vă încânte simțurile. Stațiunea s-a dezvoltat în jurul unei zone de promenadă, de-a lungul căruia sunt dispuse unități de cazare, magazine, restaurante, cafenele, agenții de turism, toate acestea oferind un aer cosmopolit stațiunii. Stațiunea Dahab este împărțită în două zone. Zona nouă, numită Dahab City, cuprinde localuri luxoase și hoteluri capabile să-i mulțumească până și pe cei mai pretențioși turiști. În zona de țărm se întinde Asala, un fost sat de beduini, care la rândul său se divide în alte două zone: Masbat și Mașrab.

     Dahab este un orășel multietnic, fiind locuit de urmași ai beduinilor, egipteni veneți din partea continentală a statului și de imigranți care au vizitat stațiunea și a fost atât de fermecați încât au decis să se stabilească aici. Vizitând stațiunea Dahab veți avea acces facil către toate atracțiile din Peninsula Sinai. Indiferent din ce colț al lumii veniți, nu vă veți simți străini nicio clipă, deoarece aici există oameni destul de diferiți și numeroși scafandri, windsurferi, kitesurferi și yoghini.  Zona este locuită de numeroși ruși, ucraineni, germani și italieni. Conexiunea la internet este foarte bună, ceea ce face ca Dahab să fie o locație ideală pentru cei care doresc să și lucreze în timpul concediului. În timpul sejurului petrecut aici, turiștii se vor putea bucura de activități diverse, precum scufundări, sesiuni de bronz, plimbări și excursii. Dacă doriți să vizitați orașul în această perioadă, nu trebuie să vă îngrijorați în privința infecției cu COVID-19, deoarece numărul de persoane infectate este extrem de mic, iar dat fiind că orașul este destul de micuț, se poate impune cu succes distanțarea socială.

 

poza Dahab  - una dintre cele mai plăcute destinații de vacanță de pe Litoralul Mării Roșii

       În topul celor mai faimoase locuri din Daham se situează și Gaura Albastră, cel mai mortal loc în care se pot efectua scufundări. Această reputație în loc să-i sperie pe turiști, nu face decât să le stârnească curiozitatea, tot mai mulți dorind să se aventureze în străfundurile sale. Gaura Albastră este situată la 8 kilometri distanță de centrul stațiunii Daham, adâncimea sa depășind în unele puncte 120 de metri. Zona este ferită de curenți, ceea ce face ca apa să fie relativ calmă. Zona este ideală pentru scafandrii curajoși și pentru cei avansați care doresc să-și depășească limitele. Nu trebuie să vă speriați, puteți să vă scufundați în Gaura Albastră în perfectă siguranță, însă cei mai mulți scafandrii doresc să descopere arcada care asigură legătura între sit și restul Mării Roșii. În acest demers, cei mai mulți se dezorientează și riscă să rămână fără oxigen. Popularitatea a adus numeroase prejudicii zonei, deoarece numeroșii scafandri au distrus o parte din ecosistemul marin. Pentru a-i descuraja pe turiști să se scufunde aici, un grup de scafandri locali au pus bazele unui muzeu subacvatic cu statui realizate din materiale reciclate, care creează un recif artificial. Cea mai impresionantă statuie reprezintă un elefant în mărime naturală, care cântărește 700 de kilograme. Este imposibil să descoperiți toate sit-urile de scufundări din Daham într-un singur sejur. Remarcabilă este și nava comercială britanică scufundată în timpul Celui De-al Doilea Război Mondial. Turiștii vor putea include în programul sejurului și plimbări cu cămilă în cadrul Ras Abu Galum, care se întinde pe 400 de kilometri de coastă.

poza Dahab  - una dintre cele mai plăcute destinații de vacanță de pe Litoralul Mării Roșii

   Nu puteți petrece o vacanță în Dahab fără să vizitați Laguna Albastră și Wadi Qnai. Laguna albastră se remarcă datorită apelor albastre și a brizei constante, care îi atrage pe windsurferi și kitesurferi. Zona este extrem de liniștită, ceea ce o să vă creeze senzația de plajă exclusivistă. Important de menționat este faptul că aici nu veți avea acces la facilități moderne, neexistând conexiune la internet, semnal la telefon, cazări sau localuri. Date fiind acestea, puteți veni aici pentru a vă deconecta de lumea modernă. Turiștii sunt impresionați de această locație și mulți aleg să campeze aici pentru a putea admira apusul și răsăritul.


    Dacă la prima vedere ați crede că în Dahab se pot practica doar scufundări, nu vă lăsați induși în eroare. Alpinismul este o activitate ce capătă tot mai multă popularitate. Cel mai popular loc în care se poate practica este Wadi Qnai, situat la 1 kilometru de centru stațiunii. Wadi Qnai se adresează atât alpiniștilor profesioniști, cât și amatorilor. În timpul verii temperaturile sunt prea ridicate pentru a se putea practica acest sport, însă unele persoane aleg să campeze aici pentru a putea urca odată cu apariția primelor raze de soare, iar când căldura devine insuportabilă se întorc către oraș, unde se răcoresc în mare. Și în împrejurimile orașului Dahab rezidă atracții turistice care vă pot stârni interesul. În acest sens avem în vedere Mănăstirea Sfânta Ecaterina, cea mai veche mănăstire din lume,  Muntele Sinai, unde Moise a primi cele 10 Porunci, precum și Jebel Makharum, o formațiune stâncoasă situată pe drumul ce duce către Mănăstirea Sfânta Ecaterina.

poza Dahab  - una dintre cele mai plăcute destinații de vacanță de pe Litoralul Mării Roșii

Top cele mai bune hoteluri din Dahab

Turiștii care vor dori să-și petreacă vacanța pe litoralul Mării Roșii, pot opta pentru stațiunea Dahab. Dahab este o destinație de vacanță extrem de populară în rândul amatorilor de sporturi acvatice, precum scufundări, windsurf și kitesurf. În cazul în care preferați vacanțele mai liniștite, vă veți putea relaxa pe plajele aurii din această stațiune.

Citeste mai mult.